Op een regenachtige maandagmiddag kwamen we aan bij Grocer & Grind in Sanur, aan de oostkust van Bali. Het restaurant ligt aan de hoofdstraat van Sanur verscholen achter een open tuintje met palmbomen.
Er zijn zowel buiten plekken met natuurlijk licht, als plekken binnen waar je uitzicht hebt op de drukke straat -op comfortabele afstand- aan de ene kant en de open keuken keuken aan de andere. De twee muren zijn stijlvol versierd met een kleurrijke wandschildering en een donkere spiegel. De keuken wordt belicht door warme en sfeervolle verlichting. De inrichting is erg ruimtelijk en sfeervol, met elegante en simpele houten tafels en ruime houten stoelen. Buiten naast de bar is een lounge hoek met comfortabele banken en beklede stoelen. Tijdschriften en kranten liggen op verschillende plekken klaar om gepakt te worden.
En nu waarom we hier gekomen zijn; ETEN!
We starten met de smoothies. Ze zijn beiden erg vers en door het kokoswater extra smaakvol. De dikte van de mango tango is erg goed. Er zit honing in verwerkt waardoor het op een natuurlijke manier zoeter wordt gemaakt. De diversiteit van de vruchten in de Sunrise bevalt ook zeker goed: verschillende bessen, banaan, sinaasappel, appel. De yoghurt die in beide smoothies zit smaakt heerlijk.
Als voorgerecht nemen we Delicious Dipping. Het platte rozemarijn gekruide brood uit de steenoven wordt geserveerd met vier verschillende dips. Verse feta met olijven, appel cranberry chuckney, hummus en een soort tzatziki, allemaal vers bereid. Dit is een prima zij gerecht, en het geheel ziet er erg mediterraans uit. Het warme brood wordt droog als je het te lang laat staan. Snel eten dus! Heerlijk voorgerecht voor bij de lunch of in de namiddag gecombineerd met een wijntje of biertje. Brood was knapperig en smaakvol, dips vers en puur. De bakjes van de dips hadden iets voller of iets groter gemogen.
De koning van de burgers, Super G Burger, op de lunchkaart doet zijn naam eer aan. De burger is groot genoeg om het een uitdaging te noemen om hem fatsoenlijk te eten. Geserveerd met verse, dik gesneden frieten en tomaten ketchup op een vierkant bord. De burger bestaat uit een dikke, malse hamburger van Australische kwaliteit, knapperige dikke bacon en cheddar cheese opgestapeld op een gebakken ei en een plakje tomaat. Als een lekker extraatje maken de gecaramelliseerde uienringen het af. De kwaliteit van het hamburgerbroodje is goed, getoast en niet droog. Het is me gelukt om de hamburger fatsoenlijk op te eten. Het was een stevige lunch en dit keer voel ik me niet schuldig om een hamburger gegeten te hebben!
Dit gerecht stond op de ontbijtkaart en is een van de ‘grocer all stars’; Smoked Salmon on Ricotto hotcake! Klinkt erg spannend! De hotcake was rijkelijk belegd met romige avocado, rucolasalde, smaakvolle, verse zalm en een perfect gepocheerd ei. Een erg lekkere combinatie van verschillende smaken en daardoor een veelzijdig gerecht. Mooi opgediend met de kappertjes rondom de hotcake. Persoonlijk vond ik de ricotta hotcake niet erg smaakvol, ook iets te zoet voor het hartige beleg. Misschien daardoor extra geschikt als ontbijt en niet als lunch. Maar het was smullen!
Als toetje namen we een Lemon Merengue taartje. Dit zag er prachtig uit met mooie merengue ‘pieken’. Een machtig, romig taartje. Hele pure, sterke lemon-smaak, niet al te veel suiker (zoals vaak wel het geval vind ik) en daardoor heel puur van smaak. Knapperige maar romige bodem. Al met al is het maar goed dat we deze met z’n tweetjes gedeeld hebben!
Er hing een relaxte sfeer in het restaurant. Hele vriendelijke/rustige bediening. We hebben er lang gezeten omdat het echt heel hard regende buiten, maar we werden totaal niet weggekeken. Hierdoor voelde het heel ontspannen en gemakkelijk.
Sampai ketemu lagi, Grocer & Grind!