Wauw! Mag ik dit elke dag eten? Iedereen weet natuurlijk dat ik lichtelijk (lees: zwaar) verslaafd ben aan Japans eten. Of het nou sushi is of eten aan de plaat. Het maakt me even gelukkig! Je kan je dus wel voorstellen hoe blij ik was met deze combi: poke bowl! yes yes yes én het is zo makkelijk!
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de sushirijst
- 200 gram sushirijst
- sushi azijn
- suiker
Voor de visjes
- 75 gram verse tonijn
- 75 gram zalm
- 100 gram garnalen, kan uit diepvries
- soja saus
- sushi azijn
- sesamolie
- sesamzaadjes
Voor de toppings
- 3 bosuitjes
- 1 avocado
- sojaboontjes, bestrooid met wat zout
- een halve komkommer
De bereiding
Bereid de sushi rijst zoals op de verpakking. Laat het daarna vervolgens rusten in een schaal, zoals een ovenschaal of op een groot bord. Sprenkel 2 eetlepels sushi azijn en 2 theelepels suiker er overheen. Meng het en laat het rusten terwijl je bezig bent met de rest te bereiden.
Vervolgens maak je het mengsel voor de visjes. Snijd de vis in stukjes. Meng 3 eetlepels soja saus, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels sesamzaadjes, 1 eetlepel sushi azijn en voeg dit samen in een bakje met de gesneden vis. Dit zijn ongeveer de maten. Ik doe het meestal op gevoel en smaak.
Bak de garnalen met wat boter en knoflook poeder en laat deze rusten.
Snijd de avocado doormidden en vervolgens verticaal in. Met een lepel kan je zo de reepjes eruit halen en dan blijven ze mooi in vorm. Zo kan je er een waaier van maken. Mocht je natuurlijk liever stukjes avocado willen, sta je daar volledig in vrij. Vervolgens snijd je de komkommer en bosuitjes in kleine stukjes. Dan zijn alle toppings af.
De plating sta je natuurlijk vrij in, maar ik verdeel het altijd het liefst. Zo krijg je een mooi palet van eten en geniet ik er altijd nog net een beetje meer van!
BON APPETIT! Ga je de poke bowl thuis namaken? Deel je dan een fotootje op social media?